Burun Dolgusu Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmeli?
Burun dolgusu yaptıranlar için dikkat edeceklerini anlatmadan önce burun dolgusundan bahsedelim. Burunda kemerli görünüm, burun ucu düşüklüğü, asimetriler gibi kusurların dermal dolgu maddelerinin enjekte edilmesi ile düzeltilmesi işlemine burun dolgusu ya da ameliyatsız burun estetiği olarak adlandırılır. Günümüzde en çok rağbet gören estetik operasyonlardan birisi burun ameliyatları, yani Rinoplasti operasyonlarıdır. Fakat olası komplikasyonlardan ve yan etkilerden bir çok kişi çekinmektedir. Burun dolgusu ise bunların büyük bir kısmını içermediğinden ve kişinin sosyal hayatını etkilemediğinden dolayı ön plana çıkmaktadır.
Burun Dolgusu yaklaşık 30 dakikalık bir işlemdir. Oldukça kısa ve rahat geçen işlemden sonra nelere dikkat etmelisiniz bunları inceleyelim.
Burun Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyim?
Burun dolgusu yaptıranlar ilk 24 saat boyunca burnunu ovuşturmamalı ve burunla herhangi bir fiziksel temasta olmamalıdır. Sonraki üç gün boyunca burnuna ve burun çevresine özenli davranmaları gerekmektedir. Bu süre zarfında sıcak duş ve banyo yapılmamalıdır. Yoğun güneşten kaçınmanız, hamama ve solaryuma girmemeniz tavsiye edilir. Ağır spor hareketlerinden uzak durulmalıdır. Dolgu yapılan bölgeye masaj yapılmamalıdır.
Burun Dolgusu Nasıl Uygulanır?
İşlem yapılacak bölgeye anestezik krem uygulaması ile burun uyuşturulur. 15 dakikalık uyuşma sonrası burun temizlenerek planlama aşamasına geçilir. Ayrıntılı muayene sonrası hasta ile beraber verilen karar ile işleme başlanır. İşlemin ortalama süresi 15-20 dakikadır. Oldukça acısız ve ağrısız, hasta açısından konforlu bir işlemdir.
Burun Dolgusu Kimlere Uygundur?
Burunda yapısal olarak var olan eğrilikleri (burun kemeri, orta hatta olan hafif eğrilikler) olan kişilere, burun kökü çökmelerine, yapısal olarak veya mimik hareketlerine (özellikle gülme ve konuşma ile) bağlı olarak burun ucunda düşüklük oluşanlara, cerrahi operasyona bağlı gelişen hafif deformasyonlara burun dolgusu uygulaması yapılabilir.
Burun Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
- Cerrahi uygulamaya kıyasla kolay ve hızlı bir işlemdir.
- Ağrı, acı, ödem riski cerrahiye kıyasla çok daha azdır.
- Ameliyat ile kıyaslandığında fiyat olarak daha avantajlıdır.
- Kişi işlem sonrası hemen sosyal hayatına dönebilir.
- Kalıcı bir uygulama olmadığı için güvenlidir.
Burun Ameliyatı Sonrası Düzeltme Için Kullanılabilir Mi?
En yaygın kullanım alanlarından birisi de ameliyat sonrası oluşabilen ufak sorunları düzeltmek amaçlıdır.