PRP Nedir?
PRP, Platelet Rich Plasma (Plazma Zengin Trombositler) anlamına gelmektedir. Kişinin vücudundan küçük bir miktar kan alındıktan sonra kanın özel bir işlem ile plazmasının ayrıştırılarak, vücuda enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir. Elde edilen plazma, “platelet” denilen hücrelerden oldukça zengindir. Vücuttaki temel görevi kanın pıhtılaşmasını sağlamak olan plateletler, içerdikleri büyüme faktörleri sayesinde yara iyileşmesinde önemli role sahiptir. Bu tedavi yöntemi, cilt bakımı, cilt gençleştirme ve saç dökülmesi gibi birçok alanda kullanılmaktadır. PRP tedavisi nedir, prp fiyatları gibi konuları yazımızda bulabilirsiniz.
prp Hangi Amaçlarla Uygulanır?
Cilt Yenileme
Cilt Sıkılaştırma
Leke Tedavisi
İyileştirmeyi Hızlandırma
İz Tedavisi
Saç Köklerinin Güçlendirilmesi
Çatlak Tedavisi
Selülit Tedavisi
Bunların yanı sıra estetik amaçlı olmayan ortopedik rahatsızlıklar ve iyileşmeyen yaralar gibi konularda da kullanılabilmektedir.
Nasıl Uygulanır?
Öncelikle cilt lokal anestezik krem yardımıyla uyuşturulur. Sonrasında kişiden alınan kanın belirli işlemlerden geçirilerek elde edilen plazma kısmı ciltte tespit edilen alanlara minik iğneler yardımı ile uygulanır.
Güvenli midir?
PRP (Platelet Rich Plasma) tedavisi, genellikle güvenli bir tedavidir. Bu tedavi için hastanın kendi kanı kullanılır, bu nedenle bireylerin kendi vücutlarına zarar verme ihtimali çok düşüktür. Ancak herhangi bir tıbbi tedavinin güvenliği, uygulayan kişinin tecrübesine ve doktorun tavsiyelerine göre değişebilir. PRP tedavisinden önce doktorunuzla konuşarak, bu tedavinin size uygun olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Uygulama sonrası hafif derecede kızarlıklıklar kısa süreli görebiliyoruz.
PRP Tedavisi’nin yan etkisi var mı?
Uygulanan alanda enjeksiyonun batım yaptığı yerlerde ufak şişlikler, ağrı ve morarma olabilir. Enfeksiyona yol açmamak için tedavinin yapıldığı bölgenin steril olmasına özen gösterilmesi gerekir. Ancak bu yan etkiler çok sık görülmez, hastanın kendi hücreleri olduğu için herhangi bir istenmeyen etkiye neden olmaz. Kan sulandırıcı ilaç kullananlar, kanser öyküsü bulunanlar, çeşitli kan hastalıklarına sahip olanlar, yapılacak bölgede infeksiyon ya da iltihap olanlar, hamile ve emziren kadınların PRP tedavisi yaptırması uygun değildir. Tedavi sonrasında ilk gün banyo yapılmaması ve güneşten korunmak da tavsiye edilir.
Kaç Seans Yapılmalıdır?
Prp tedavisinin seans sayısı, kişiden kişiye değişebilir. Bu tedavinin etkisi bireyler arasında farklılık gösterebilir ve tedavinin etkinliği kişinin cilt durumuna, yaşına ve sağlık durumuna göre değişebilir. Bu nedenle tedavinin kaç seans yapılması gerektiğini doktorunuz en iyi şekilde değerlendirecektir. Genellikle etkisi görülmeye başladıktan sonra, doktorunuz tedavinin devamı konusunda size tavsiyede bulunacaktır. Ortalama olarak ise 15 gün ara ile 4 seans uygulama yapılmaktadır.
PRP Fiyatları nedir?
Fiyat bölgeye ve seans sayısına göre değişkenlik gösterir. PRP tedavisi fiyatları ile ilgili bilgi almak için bizimle iletişime geçin.